Energidagen

Område: Kävlinge
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Övriga evenemang
Datum: Lördag 20 okt 2018

Våga prata om psykisk ohälsa. Ni är välkomna till en gratis dag med föreläsningar om folksjukdomen psykisk ohälsa. Gripande berättelser och presentation av vilken hjälp som finns.

Föreläsare
Philip Mårtensson En spelmissbrukares syn på saken. Som 18-åring gick han in i den berömda väggen och fastnade i ett långvarigt spelmissbruk. Skulder och ångest var hans vardag under flera års tid. Det här är Philips personliga historia, vad kan spel få för konsekvenser? Detta är extra aktuellt idag när vi ser spelreklam nästan överallt. Det blir en lärorik stund som leder till eftertanke.

Mind är en ideell svensk förening som arbetar med opinionsbildning kring psykisk hälsa och driver stödlinjer för självmordsnära, föräldrar och äldre. De har en viktig roll och är just nu aktuella med filmen ”stör döden”. Dessutom finns ett forum modererat av volontärer för personer med psykisk ohälsa som stödjer varandra.

Eyragården är en öppen verksamhet för dig som bor i Kävlinge kommunen och är mellan 1865 år. Du är välkommen hit för att umgås med andra och delta i deras olika gruppaktiviteter. De erbjuder gemenskap, återhämtning, social samvaro och en meningsfull vardag. Som besökare är du med och påverkar verksamhetens innehåll.

Maria Wilhelmsson Ter Borch miste sin dotter Fanny genom självmord precis en månad före hennes
18 årsdag och för nu en mycket viktig kamp mot självmord bland unga människor. Denna kamp har räddat flera liv. Maria berättar utan omskrivningar i offentliga inlägg på sociala medier om hur livet brast och ingenting någonsin kunde bli sig likt igen. Hennes historia och budskap måste höras.

Fredrik Tjulander jobbar på psykiatrikliniken i Lund och är volontär i Suicide zero. En 4 barns förälder med bipolär sjukdom och en gripande berättelse. Här pratar han om vad den psykiska ohälsan gör med oss, hur den eskalerar och hur kan vi ta oss ur det. Linda Nygren pratar om vad är egentligen psykisk ohälsa och varför behöver vi veta mer och prata mer?

Linda jobbar som gymägare och kurator och vet även själv hur det är att leva med depression och självmordstankar och vill bidra till kunskap hos våra ungdomar och att plocka bort stigmat kring psykisk ohälsa på samhällsnivå.

Föreläsningen är på Formgatan 4 i Kävlinge

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Okt
Lördag 20 okt 2018 09:00 - 19:00  

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)70-5720707
Kontaktperson
Linda Nygren
E-post
lindanygren80@gmail.com
Arrangör
Energicenter / Eyragården

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fri entré

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 20 okt 2018 09:00 - 19:00 @
OK

Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Skånes officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Boka med oss

  • Officiella bokningssajten
  • Bästa-pris-garanti
  • Störst utbud
  • Säker betalning online
  • Inga bokningsavgifter

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER