Yoga och avslappning. Grundkurs

Klassisk yoga, som ofta kallas för Hatha Yoga, med influenser från Swami Satyananda traditionen.

Kursen innehåller fysisk yoga, andningsövningar och djupavspänningen Yoga Nidra.

Lektionerna består av Asanas (fysiska övningar); Pranayama (andningsövningar) och Yoga Nidra (djupavspänning). En yogakurs är som en utvecklande process där vi bygger på med något nytt varje gång. Under kursens gång går vi genom olika yogaprogram. Vissa yogaställningar –Asanas är mer rörliga och dynamiska och andra mer stilla och djupgående.

Du utgår alltid utifrån din egen förmåga och övningarna kan med små modifikationer göras både lättare och svårare beroende på vart du är just nu. Därför fungerar grundkurserna både för dig som är ganska ny yogautövare, som för dig som har lite mer erfarenhet och som vill fortsättas utvecklas och fördjupa din förståelse för yogan.

Aasnas, yogaställningar gör din kropp starkare och smidigare, har en påverkan på nervsystem, matsmältning, blodcirkulation och ger en känsla av välbefinnande.

Effekten av ett yogaprogram förstärks med andningsövningar – Pranayamas. Dessa påverkar vår energi, ökar medvetenhet, hjälper till i frigörandet av stress och spänningar.

Yoga Nidra, en särskild djupavspänning på ca 20-25 min, som ger den återhämtning som vi så ofta saknar och behöver.

Varje lektion är 1 timme 45min lång varav ca 1 timme är asanas (yogaställningar) och 45min lägger vi på att fördjupa oss i olika pranayama (andningsövningar) samt djupavspänning, Yoga Nidra.

Resultatet är en lugn, avspänd kropp och ett mentalt klart och vaket sinne.

Visa mer

Tillfällen

Datum Tid    
30 Maj
Onsdag 30 maj 2018 17:15 - 19:00

Om denna aktivitet