Pegasus Trädgård

Adress: Högs byväg 74-7 , 244 93 Kävlinge Visa karta

Adress: Högs byväg 74-7 , 244 93 Kävlinge

Invid vår Teaterverkstad i Hög har vi skapat Teaterträdgården Pegasus Trädgård, ett Forum för Kultur och Ekologi, Skandinaviens enda Ekologiska Teaterträdgård.

I trädgården kan publiken möta konstnärer och ekologer för dialoger om livshållningar och vår gemensamma framtid. Man får uppleva teater och musik och följa ekologiska visningar.
Vi arbetar tillsammans med professionella arkitekter och ekologer för att utforma trädgården inspirerande och fantasifullt. Med trädgårdens fägring, dess små byggnader och teaterns historier vill vi glädja och väcka tankar hos dem som besöker oss. All odling sker helt ekologiskt.
Sommartid ger vi våra egna friluftsföreställningar och internationella gästspel i Pegasus Trädgård, Skandinaviens enda Teaterträdgård.
Det kommer publik från hela Skåne. Med föreställningarna som inspiration får publiken göra egna figurer att ta med sig hem. Tillsammans skapar vi dockor av trädgårdens naturmaterial som trä, pil, strå och rotfrukter. Dockmakare och slöjdare hjälper till!

Sommaren 2015 arrangerade vi PEGASUS INTERNATIONAL en internationell Dockteaterfestival med grupper från Indonesien, Grekland, Turkiet, Spanien, Slovenien, Sverige. Festivalen återkommer 2017. I juli 2016 arrangerar vi PEGASUS FAMILY, en mindre festival med grupper från Bulgarien, Danmark, Polen, Sverige.

Välkomna!

Visa mer

Om denna aktivitet

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00