Vikenområdet

Adress: Vikenområdet, 244 66 Furulund Visa karta

Adress: Vikenområdet, 244 66 Furulund

Vikenområdet erbjuder fantastiska naturupplevelser. En belyst promenadslinga sträcker sig en bit längs Kävlingeån och fortsätter in i Furulundsskogen.

Slingan är bara 1,2 km lång, men med tanke på den vackra naturen, kan du med fördel promenera flera varv. Promenaden kommer att göra dig gott, både för kropp och själ. Här finns även en lekplats för barnen och fina möjligheter för picknick. Det är lugnt och fridfullt och på sommaren ser man korna beta samt svanar och ankor häcka. Längs med skogsstigarna finns flera bänkar om man vill sätta sig ner och vila benen, eller bara njuta av utsikten.

Det går bra att fiska i Kävlingeån både från norra som södra sidan. Fiskekort krävs. Försäljning av fiskekort se information på www.loddean-fiske.se/fiskekort.

Under 2015 färdigställs Kävlinge aktivitetspark i Vikenområdet. En Skatepark kommer att bestå av tre delar: bowl, flow och street. Dessutom kommer det finnas möjlighet att spela boule och beachhandboll i området som även kommer att innehålla hinderbana och balanslinor.

Show more

Om denna aktivitet

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00