Sevärdheter/besöksmål Kävlinge - 28 träffar

Barsebäcks Gods

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Slott/borgar Slottet ligger i Barsebäcks by och var känt redan på 1100-talet som ett fästningsverk. Slottet är i privat ägo.

Barsebäcks kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Kyrkan är byggd av väl bearbetad flinta och Helsingborgssandsten. Kyrkan hade en gång i tiden kor och långhus samt möjligen en absid, varav endast långhusdelen återstår idag.

Besök Barsebäcksverket

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Övriga tips Beläget mitt på den Skånska västkusten, mellan Malmö och Landskrona, ligger Barsebäcksverket. Ett kärnkraftverk i servicedrift.

Dagstorps kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Kyrkan byggdes 1861 som ersättning för en medeltida kyrka. Från kyrkbacken har man en milsvid utsikt över den skånska slätten.

Dagstorps Lustgård

Område: Kävlinge  Karta

Park/trädgård, Sevärdheter/besöksmål En annorlunda trädgård utan gräsmatta och med ekologiska tankar. En jättelik "chokladbiskvi" utformad som torvparti dominerar trädgården liksom den stora fiskdammen med sin Mone...

Fredwicksfeldtska möllan

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Museer I Löddeköpinge finns en av Skånes ståtligaste väderkvarnar, vars namn troligen kommer från ägarinnan till Barsebäcks gods, Fredrique Bonde.

Gillhögs gånggrift

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Fornlämningar Gillhög är en av Skånes vackraste och bäst bibehållna gånggrifter från stenåldern. Ett fyratusenårig grav som forntiders sjöfarare haft som landmärke.

Hembygdsmuseet Klockaregården

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Arkitektur äldre, Museer Intill den gamla kyrkan i Kävlinge, i den lilla kyrkparken ligger Klockaregården. Ett korsvirkeshus med halmtak från 1800-talet.

Hofterups kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Nordens äldsta och en av Skånes bäst bevarade absidkyrkor byggd omkring år 1100.

Hofterupsdösen

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Fornlämningar Några kilometer öster om Hofterups kyrka ligger en grav från yngre stenåldern. Det är en så kallad dös.

Högs kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Denna kyrka har berikats med en dopfunt av sandsten, unik på grund av sin fyrkantiga form, från 1100-talet och unika kalkmålningar från 1400-talets slut.

Korsbackakyrkan

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Kyrkan uppfördes i brunrött tegel 1897 under nygotikens era, varför kyrkan domineras av denna stil, både exteriört och interiört. Arkitekt var Alfred Arwidius.

Kristofers kapell

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Kristofers kapell är byggt år 1979 och är uppfört i tidstypisk arkitektur i mörkbrunt tegel. Byggnadens formgivning kan liknas vid en låda med platt tak.

Kävlinge Gamla kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Centralt i Kävlinge ligger en romansk långhuskyrka med de äldsta delarna från 1100-talet.

Lackalänga kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Kyrka från 1100-talet med fantastiska kalkmålningar som är kyrkans stolthet.

Lilla Harrie kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Den ursprungliga kyrkan uppfördes under senare delen av 1100-talet som en romansk kyrka och byggdes troligen av Mårten Stenmästare.

Löddeköpinge kyrka

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Kyrkor Kyrkans äldsta delar, långhuset och koret, är sannolikt från 1100-talet. Den är byggd av putsad och vitkalkad mursten och flintasten.

Löddeköpinge Plantskola

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Park/trädgård, Shopping Den här plantskolan är speciell, lite annorlunda och trolsk. Kom och låt dig inspireras!

Löddesborgs gods

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Slott/borgar Väster om Löddeås mynning ligger Löddesborg som är en större gård med tornprydd huvudbyggnad.

Pegasus Trädgård

Område: Kävlinge  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Park/trädgård, Barn/familj Invid vår Teaterverkstad i Hög har vi skapat Teaterträdgården Pegasus Trädgård, ett Forum för Kultur och Ekologi, Skandinaviens enda Ekologiska Teaterträdgård.

Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Skånes officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Boka med oss

  • Officiella bokningssajten
  • Bästa-pris-garanti
  • Störst utbud
  • Säker betalning online
  • Inga bokningsavgifter

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER